ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25692250, 25692251
Τηλεομοιότυπο: 25692255
Μενού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2023-24

Τα οικολογικά σχολεία είναι ένα διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη. Συντονίζεται από το μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) που εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Για την Κύπρο εθνικός χειριστής είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «CYMEPA – Οι φίλοι της θάλασσας» και συντονιστής το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (επιθεώρηση Βιολογίας).

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία».

Ο διαχρονικός σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, των γονιών και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και στάσεις ζωής. Ως πολίτες και οικογενειάρχες ευελπιστούμε πως θα μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για το περιβάλλον και την ανάγκη για την προστασία του.

Ο στόχος της φετινής σχολικής χρονιάς είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την Κλιματική αλλαγή. Στο Πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία συμμετέχουν 35 μαθητές και μαθήτριες. Οι μαθητές αυτοί αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος. Μέσα από δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι μαθητές έτσι ώστε τα περιβαλλοντικά μηνύματα να περάσουν στην ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει έντονους ρυθμούς. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν πρέπει να θυσιάζεται μέσα στον αγώνα της  καθημερινότητας. Μέσα από ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου ελπίζουμε πως το πρόγραμμα «Οικολογικά σχολεία» θα αφήσει το στίγμα του τόσο στις ζωές των παιδιών μας αλλά και στις ζωές των εκπαιδευτικών, των γονιών και της ευρύτερης κοινότητάς μας.