ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25692250, 25692251
Τηλεομοιότυπο: 25692255
Μενού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΑΚΤΗ - Κέντρο Μελετών και Έρευνας, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Η Τηγανοκίνηση είναι μια καινοτόμος, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση: Ανακυκλώνουμε ένα προβληματικό απόβλητο, το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, και εξασφαλίζουμε σημαντικά έσοδα για την κάθε σχολική μονάδα. Την προσπάθεια αυτή του Σχολείου μας ενισχύουν ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, αρτοποιεία και γενικά κάθε επιχείρηση που παράγει χρησιμοποιημένο λάδι, δωρίζοντας στο Σχολείο όλο ή μέρος της ποσότητας που συγκεντρώνει.

Η Τηγανοκίνηση εγκαθιστά ένα δοχείο στο υποστατικό που συμμετέχει στην προσπάθεια. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει να αδειάσει και να παραλάβει το λάδι, το οποίο και πιστώνεται στο σχολείο που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης.

Το Πρόγραμμα στοχεύει σε μια κοινή προσπάθεια όλων για συνεχή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, την αειφόρο ανάπτυξη, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε κάθε σχολικό έτος η Τηγανοκίνηση στέλνει στο Σχολείο μας το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην ποσότητα λαδιού που έχουμε συλλέξει. Με χρήματα από το Πρόγραμμα Τηγανοκίνηση έχουμε ήδη αγοράσει ξύλινα παγκάκια (εκδρομικό στυλ) για τη σχολική αυλή, φυτά και ένα μεγάλο κάδο ανακύκλωσης.